2016. júl 12.

Érdemes felújítandó régi polgári lakást vásárolni Budapesten?

írta: Tbuherátor
Érdemes felújítandó régi polgári lakást vásárolni Budapesten?

A felújításra szoruló polgári lakásoknak még mindig nagy keletje van Budapesten.

polgari-lakas.JPGEzek a lakások többnyire befektetési céllal cserélnek gazdát. Mivel a lakásfelújítás igencsak költséges a régi polgári lakások esetében, érdemes odafigyelni, hol is van az a lakás.

Kedvelt környékek Budapesten az V.-VI.-VII. kerületek. De érdemes megnéznünk az adott társasház állapotát is.

Legyen a lakás bármilyen magas műszaki tartalommal felújítva, ha omladozó falakat, rossz állapotban lévő burkolatokat, korlátokat látunk a lépcsőházban, a folyosókon, mi sem szívesen költöznénk oda.

Hogyan térül meg a befektetésünk a lakásfelújítás után?

Az igényesen felújított lakások egy részét egyszerűen értékesítik. Igen, még mindig van kereslet az igényesen felújított jó helyen lévő belvárosi polgári lakásokra. Igaz a magas árak miatt inkább külföldiek a vásárlók, otthonszerzés vagy befektetési céllal.

A hosszabb távú befektetésben gondolkodók a bérbeadásból remélik a megtérülést. Ebben az esetben a felújítás előtt meg kell határozni a célközönséget. Másként kell kialakítani a lakásbelsőt, ha családoknak, üzletembereknek kívánjuk kiadni, és másként, ha tanulók, egyetemisták, főiskolások a célközönségünk. Utóbbi esetben a külön-külön galériázott szobák a nyerők, közös konyhával, étkezővel, fürdőszobával.galeriazott-szoba.JPG

Új lakáshasznosítási forma a lakáshotelként való üzemeltetés. Igaz, itt még rendezetlenek a feltételek, hiányosak a törvényi szabályok, és a társasházak szabályzatai sincsenek rá felkészülve, de van rá piaci igény és sokan élnek is a lehetőséggel.

Tehát megéri Budapesten lelakott, felújítandó polgári lakást vásárolni befektetési céllal.

Ezt bizonyítja a nagyfokú kereslet. Esetenként, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy eladó lesz a lakás, a befektetők a jó árban bízva máris ajánlatot tesznek a vételre. Más esetben a hirdetés megjelenését követő percekben már jelzik a vételi szándékot. Az ingatlan befektetőknek ez üzlet, ahol fontos a gyorsaság, és a tájékozottság.

Szólj hozzá

polgári lakások eladó lakások Budapesten Ingatlanmustra Budapest