2016. jan 30.

Mire kell figyelnünk egy családi ház vásárlásakor?

írta: Tbuherátor
Mire kell figyelnünk egy családi ház vásárlásakor?

Családi házat hosszútávra vásárolunk

haz.jpgCsaládi házban szeretünk lakni!

Sajnos az ingatlanpiaci helyzet úgy alakult, hogy sok esetben még mindig érdemesebb családi házat vásárolni, mint építeni. A használt családi ház vásárlásának, mint minden ilyen ingatlanvásárlásnak megvannak a maga buktatói. Azt tudomásul vesszük, hogy az ingatlan nem új, az árat is az állapotnak megfelelően kalkuláljuk. Mégis van rá példa, hogy az olcsó családi ház végül nagyon sokba került.

Fontos kérdés, hogy a ház mely részeit és főleg mikor kell mindenképp felújítani. A családi ház néhány részének a felújítás igen költséges mulatság, és vannak olyan részek, amelyeket nem is lehet megnyugtatóan rendbe hozni.

Az alap és a födém, illetve a tetőszerkezet mindenképp ezek közé tartozik. A családi ház alapjának hibáit nagyon nehéz és még költségesebb javítani. A födém és a tető cseréje viszonylag egyszerűen kivitelezhető, de hatalmas költségterhet ró a tulajdonosra. Esetenként még annyiba kerülhet, mint maga a vételár.

Gondoljuk végig alaposan, mielőtt megvásárolunk egy ingatlant. Ami most jó áron megszerezhető, de 5-6 éven belül teljes tetőszerkezet cseréjével kell számolni, az igen drága vásár lehet. Ráadásul az idő előrehaladtával teljesen eladhatatlanná válik. Különösen igaz lehet ez a régi falusi házra, amelynek jól karban tartott belseje és a homlokzata van, de a födém és tető a végét járja.

Ha bizonytalanok vagyunk a fentieket illetően, forduljunk hozzáértő szakemberhez, mielőtt beleugranánk a vásárlásba.

Szólj hozzá

családi ház családi ház vásárlás