2015. sze 28.

Polgári lakások felújítása korszerű megoldásokkal

írta: Tbuherátor
Polgári lakások felújítása korszerű megoldásokkal

Mi legyen egy lelakott polgári lakással?

Sokan vannak, akik nem kedvelik a régi ingatlanokat, ám a piaci árak tükrében néha megéri elgondolkodni azon, hogy a lakópark igényes házai helyett egy régebbi típusra essen a választás.

polgari-lakas-furdoszoba_1.jpgKifejezetten a magas fűtési költségek és a nagy belmagasság miatt nem szívlelik az érdeklődők a polgári lakásokat, pedig sokkal több lehetőség rejlik bennük, mint azt elsőre gondolnánk. A nagy belmagasság remekül kihasználható, ráadásul még a fűtési költség is csökkenthető, ha okosan csináljuk.
Nézzük, mit érdemes kezdeni a polgári lakásokkal felújítás során!

A legtöbb gond a régi ingatlanokkal kétségkívül a nyílászárókat adódóan van. Ezek általában cserére szorulnak, mellyel nagyon sokat spórolhatunk a téli időszakban, tehát megéri a befektetés. Érdemes a fűtési rendszert átnézetni, és ha megengedhetjük magunknak, akkor korszerűbbre cserélni. Ha nincs is gond a csatornával, akkor is célszerű egy vízvezeték szerelőt kihívni, aki a kamerás cső-, és csatornavizsgálat segítségével átnézi a rendszert, s így kiszűrhetőek az esetleges repedések, még mielőtt csőtörésre kerülne a sor.

A burkolóanyagok ma már viszonylag olcsón beszerezhetőek, tehát a lambéria, a csempe vagy a járólapok lecserélése nem okozhat problémát. Jó hír, hogy ezeket akár saját kezűleg is cserélhetjük, hiszen ma már minden információ elérhető a szakmai portálokon. Ha van a családban olyan, aki egy kicsit is gyakorlott ilyen téren, akkor kérjük meg a tanácsadásra, esetleg segítségre.
polgari-lakas-kep_1.jpg

Mindezek után még mindig ott a nagy belmagasság kérdése.

Mit érdemes ezzel kezdeni? A polgári lakások kifejezetten alkalmasak a galéria kialakítására. Az esztétikus megoldás plusz tároló-, vagy lakóteret biztosít, ráadásul növeli az ingatlan értékét is. További pozitívuma, hogy a meleg így jobban eloszlik, és kellemesebbnek érezni a hőmérsékletet a galériával rendelkező helyiségben. Szintén remek megoldásnak bizonyul az álmennyezet, amelyet nappaliba, konyhába, előszobába, de gyakorlatilag bármely helyiségbe kialakíthatunk. Megéri játszani a színekkel és a formákkal, sőt süllyesztett világítással még látványosabb végeredményt kaphatunk.

Ha végeztünk a felújítással, jöhet a lakberendezés, mely szintén kihívás elé állíthat akkor, ha nagy belmagassággal rendelkező terekről van szó.polgari-lakas-konyha_1.jpg

Használjon bátran nagyméretű képeket, de a bútorok közül kerülje a robosztus fajtákat.
A keskeny, magas szekrények passzolnak a helyiség méreteihez, de a függönyök és sötétítők megválasztásakor is bátran alkalmazza a nagyobb darabokat. Fantáziával, okosan megválasztott darabokkal, és némi időráfordítással korszerű, modern, stílusos otthont varázsolhatunk még a régi polgári lakások falai közé is!

Szólj hozzá

polgári lakások polgári lakások felújítása