2015. júl 15.

Albérlet árak Budapesten

írta: Tbuherátor
Albérlet árak Budapesten

Brutálisan emelkedtek az albérlet árak Budapesten

alberlet-budapest.JPGAz idén februárban az olvashattuk a HVG cikkében, hogy „Baromi drága lett az albérlet? Lesz ez még rosszabbHát lett.

A hírportálok egy 20-40 %-os budapesti albérlet áremelkedésről írnak az egy évvel ezelőtti árakhoz képest. Igaz ez csak a frekventált helyekre, kerületekre igaz. Mi lehet az oka ennek a keresletnövekedésnek az albérletek területén?

Egyes elemzők szerint az is közrejátszik, hogy bizonyos munkavállalói csoportok egyre derűlátóbbak a munkahelyüket, a karrier kilátásaikat illetően, és a költözést választják. Valójában ezen kívül még több dolog is befolyásolja a növekvő keresletet és az emelkedő albérlet árakat.

Az egyik legnagyobb csoportot a Budapesten tanuló diákok képviselik. Az egyetemisták mellett egyre jelentősebb a gimnáziumban és középiskolákban tanulók száma is. Jellemző, hogy még olyan tanulók is az albérletet választják, akik egyébként kollégiumi szobát is kaphatnának.

Nehezen mérhető, de sok a fővárosban tanult fiatal diplomás marad albérletben, ha sikerül megfelelő munkát találnia. Közülük sokan a tanuló éveikben is albérletben laktak.sorhaz.jpg

Szintén kevés statisztikai adat van a nálunk dolgozó külföldiekről. Közülük sokan vállalkozást működtetnek, vagy diplomás beosztásokban dolgoznak.

Egyre nagyobb részt szakítanak a piacból a közvetítő cégek is. A külföldi cégek hosszabb-rövidebb ideig Magyarországra küldött munkatársai számára biztosítanak megfelelő albérleteket.

Az árak alakulásában szerepe van, még ha közvetve is, a gazdaság ezen szegmensének fehéredése is. Egy jogszerű szerződéssel hivatalosan kiadott albérlet, és a bevételek könyvelése, adózása emeli az önköltséget.tarsashaz.jpg

Szólj hozzá

albérlet Budapest kiadó ingatlanok Budapesten albérlet árak Budapesten