2015. júl 11.

Elfogytak a panellakások a XIII. kerületben?

írta: Tbuherátor
Elfogytak a panellakások a XIII. kerületben?

Mit vehetünk, ha eladó panel már nem lesz?

Hiánycikk lett a panel Angyalföldön!

panellakasok-beke-ter.jpgMár januárban arról szóltak a hírek, hogy Zugló után a 13. kerületben is kúsznak felfelé a panelárak. Az eladó panellakások árai Budapest 13. kerületében tovább emelkedtek. A januári 190-225 ezer forintos négyzetméterárakhoz képest, ma 250-320 ezerért kínálják a panel négyzetméterét.

Már januárban túlárazott panelekről beszéltek az ingatlanszakértők, és az árak csak emelkedtek. Határozottan több panelt keresnek, mint amennyi megjelenik az ingatlanpiacon. De, a keresletet valóban csak az ingatlanpiacon kialakult panelhisztéria generálja? A válasz egyértelműen nem!

Ha kicsit szétnézünk a 13. kerületi panelparkokban, rengeteg panelprogramos, hőszigetelt, ablakcserélt, fűtés korszerűsített paneltömbbel találkozunk. Az épületek között a gondozott, zöldellő parkokat találjuk a már-már a kerület védjegyének számító szökőkúttal, játszóterekkel. Az egyéb infrastrukturális beruházások között, mindenképp meg kell említeni a gombamód szaporodó korszerű irodaházakat. Nem csoda, hogy a fiatal értelmiség kedvenc lakóhelyévé vált ez a remek kerület.

elado-panel.jpg

Milyen lakást lehet venni, ha panelt nem?

Egyre nagyobb számban jelennek meg a lakáspiacon a 6-10 éve épült, úgynevezett „új építésű” társasházi lakások. Az áruk igaz magasabb, de az elszállt panelárakhoz képest már nem is annyira drágák. Ezek a lakások azon vevők körében lesznek népszerűek, akik a gyors és alacsony felújítási, átalakítási idők és költségek miatt kedvelték a panelt. A 13. kerületben ebből a lakástípusból nagyon sok épült, az építőipar fénykorában.panellakasok_1.jpg

Ha egy kicsit túl lelkesen fogalmaztam a XIII. kerület előnyeiről, az csak azért lehet, mert szeretek itt lakni!

Szólj hozzá

lakópark panelpiac eladó panel eladó panellakások a 13. kerületben