2015. jún 23.

Az ingatlanpiac válasza az uniós energiapolitikára

írta: Tbuherátor
Az ingatlanpiac válasza az uniós energiapolitikára

Eladó lakások kondenzációs kazánnal

Az uniós energiahatékonysági rendelet csak szeptember 26-tól korlátozza a kondenzációs kazánok energiahatékonyságát el nem érő fűtőberendezések forgalmazását, de az ingatlanpiac már reagált.

kondenzacios-kazan.JPGAz eladó felújított polgári lakások piacán már megjelentek a kondenzációs kazánnal felszerelt ingatlanok. Ezen lakások esetében hosszú évtizedekig nem lesz gond a kazánnal, a kazánjavítással, vagy cserével. Érdekes, hogy a hírekben olvasott „Megdrágul a kazáncsere” cikkek ellenére pont az eladásra felújított lakásoknál jelennek meg ezek az energiatakarékosabb kazánok.

Kicsit utána járva a miérteknek kiderült, hogy a hagyományos turbós kazánokhoz képest ugyan drágább a kondenzációs kazán, de a kémény bélelése az alacsonyabb hőmérsékletű füstgáz miatt olcsóbb. A lakástulajdonosoknak így már szerényebb költségnövekedéssel kell számolniuk. Ezt a plusz költséget pedig szívesen bevállalják bízva benne, hogy így piacképesebb lesz a lakás.

Azt is tudnunk kell, hogy többnyire csak a régi polgári lakások esetében van mód ilyen komoly fűtéskorszerűsítésre. Ezek a lakások pedig nem az olcsó lakások kategóriáját erősítik.

Nézzük a példákat:

Eladó esztétikailag és műszakilag felújított lakás Budapest VIII. kerületében.

"104 nm-es, 3 szobás, utcai nézetű, 3. emeleti, CIRKÓS (kondenzációs kazán), DUPLAKOMFORTOS"

Fürdőszoba

Tovább a hirdetésre >>

Eladó lakás Budapest V. kerület

"A lakás nagyon szép és igényes, részben bútorozott, luxus az összes berendezése.Gépészet
a gépészet, víz- gáz és fûtésrendszer teljes cseréje,kéménybélelés, Beretta kondenzációs kazán 120 literes melegvíztároló..."

Eladó lakás Budapest

Tovább a hirdetésre >>

Szólj hozzá

ingatlanhirdetés kondenzációs kazán eladó lakások Budapesten