2015. jún 20.

Hogyan hirdesd a lakásod?

írta: Tbuherátor
Hogyan hirdesd a lakásod?

Egy érdeklődőre van szükséged, aki meg is veszi a lakást.

Ha eladó a lakásod, csak azt az egy személyt kell megtalálnod, aki megvásárolja azt.

alaprajz.jpgIgen, ezt mindenki tudja, de vajon hányan gondolják végig, ki lehet az a potenciális vevő. Ki az, akinek pont ilyen lakásra van szüksége, aki pont erre a környékre szeretne költözni, akinek pont megfelel ez a lakókörnyezet, és hol lakhat jelenleg?

Mindenre alkalmazható recept nyilván nem létezik, de egy feladott ingatlanhirdetésre is vannak alapszabályok. Mint, minden hirdetésnél, reklámnál, itt is a figyelem felkeltése, és a vásárlásra való ösztönzés a cél. Tehát, megpróbáljuk manipulálni az olvasót. A rengeteg „Eladó lakás itt és itt” hirdetés is pont ezzel próbálkozik, miért pont a Te hirdetésed fogják majd végigolvasni?

Szólítsd meg az érdeklődőt, fogalmazd meg az igényét.

Ha végig gondoltad ki és miért venné meg a lakásod, ez nem nehéz. A „Közelebb laknál a munkahelyedhez?”, „Nagyobb lakásba költöznél?”, „Itt az ideje, hogy saját lakásod legyen?”, „Szereted a belvárosi nyüzsgést?”, „Szeretnéd a gyermekedet egy közeli jó iskolába járatni?”, csak néhány kérdés, amire a jó válasz az eladó lakásod lehet.

Ingatlanhirdetés képekkel.

A képek fontosságát nem kell külön magyarázni.
A legfontosabb a lakás alaprajza. Az alaprajz láttán rögtön beindul a fejekben a „kis lakberendező”. Ha néhány méretet is talál a látogató, már latolgatja is, hová teszi a szekrénysort, a kanapét, a TV-t, és így tovább.

A lakásról készült fényképek is legyenek egy újszerűek. Ha jelenleg üres a lakás, helyezzünk el néhány apróbb lakberendezési tárgyat, dekor függönyt, asztalkát stb. A lakás legyen tökéletesen kitakarítva, az ablakok csillogjanak, legyenek egyszerű, de modern lámpák. Ha szerencsénk van egy szép kilátáshoz, az legyen látható valamelyik képen. A képeket mi készítjük és töltjük fel, ne rontsunk el egy koszos ablakkal, egy idejét múlt lámpával, vagy egy sérült parkettaszegéllyel.lakas-fenykep-2.jpgA lakás paraméterei, a lakás ára.

Ne vezesd félre a látogatót. Amit leírsz, az legyen valós. Azért egy kicsit lehet trükközni a megfogalmazásnál. Egy felújításra szoruló lakásnál emeljük ki azon helyiségeket, amelyeket úgy is sokan felújítanak, átrendeznek, mint a konyha, a fürdőszoba.

A lakás meghirdetett ára okozza a legtöbb fejtörést. Legyen benne egy kis alku lehetőség, és alkalmazd bátran a multik trükkjeit. A lakás ára ne 13 millió forint legyen, hanem 13,4, vagy 12,8 millió.

Végül, ha hosszabb ideig hirdetjük a lakást, frissítsük a hirdetést új képekkel, leírásokkal, információkkal.

Szólj hozzá

eladó lakás ingatlanhirdetés lakás alaprajz képes ingatlanhirdetés