2015. ápr 27.

Eladó lakások Budapest XIII. kerületében

írta: Tbuherátor
Eladó lakások Budapest XIII. kerületében

Ingatlanmustra a XIII. kerületben

Budapest XIII. kerülete folyamatosan fejlődött az elmúlt években, évtizedekben. Egyre többen szeretnének a kerületben lakást vásárolni és ott élni.

bp13-hiv.jpgEnnek a budapesti kerületnek olyan sajátos fekvése van, hogy benne valamennyi ingatlantípus megtalálható.

Fellelhető a családi házas környezet, a panellakások sokasága, de a régi belvárosi polgári lakásokból sincs hiány.Nem utolsó sorban megtalálhatóak a jobbnál-jobb lakóparkok is. Olyan lakáskínálat van a 13. kerületben, hogy nem létezik olyan igény, amelyet ne tudna kielégíteni. A luxuslakásoktól az olcsóbb panellakásokig, a házrészektől a családi házakig megtalálni a teljes ingatlankínálatot.

Csak az Otthontérkép portálon majdnem 800 eladó ingatlant lehet találni a kerületben. Ha tovább elemezzük az adatokat, láthatjuk, hogy– miközben a népesség növekszik –, a lakásbetörések száma mérsékelt vagy alacsony. A lakásárak 2014-ben az eladott lakásoknál 265-274 ezer forint/négyzetméter között voltak. Ezek az árakat csak a tisztán belvárosi kerületek, és a budai luxus negyedek tudták felülmúlni.bp13.jpg

Ebből is látszik, hogy Budapest XIII. kerülete ingatlanbefektetési szempontból is nagyon kedvelt térség. Egyaránt keresettek a felújított, a jó állapotú, és a felújítandó ingatlanok is.

A felújítandó lakások területi eloszlásával kapcsolatban Balázs István az Otthon Team Ép-Tech Kft. ügyvezetője elmondta, hogy jelentős mennyiségű ajánlatkérés érkezik hozzájuk a kerületben található megvásárolt lakások felújítására.

Panellakások esetében a legtöbb megkeresés a Szegedi út, a Gidófalvy Lajos utca, és a Népfürdő utca körzetéből érkezik. A régi polgári lakások felújítására sok ajánlatkérés érkezik a Victor Hugo utca, Váci út, Szent István körút, és a Duna által határolt területről.A családi házakkal kapcsolatos megkeresések a kerületből a Gyöngyösi utca környékéről érkeznek. A lakóparkokban lévő lakások átalakítási igénye teljesen homogén a kerület lakóparkjai tekintetében.

A lakásfelújítási, lakásátalakítási elvárásokat határozottan egy magasabb műszaki tartalom és minőség jellemzi. Érezhető, hogy hosszabb távú igények kielégítése a cél. A magasabb minőség még az alapvetően kiadó lakásnak szánt ingatlanok esetében is elvárás. Balázs úr elmondta továbbá, hogy a nyilvánvalóan bérbeadási szándékkal felújított lakások aránya náluk 15-20 százalék között mozog.

Kivitelezői szemmel nézve is egyre felkapottabb környék a 13. kerület.

Szólj hozzá

ingatlanbefektetés eladó lakás eladó lakások Budapesten eladó ingatlanok Budapest XIII. kerület