2015. ápr 22.

Eladnám a lakásom, mennyit kérjek érte?

írta: Tbuherátor
Eladnám a lakásom, mennyit kérjek érte?

Mennyit érhet a lakásunk?

Amikor esedékesé válik a lakásunk eladása, a legnagyobb gondot az ingatlanunk beárazása okozza.

csaladihaz3.JPGNem kis gond ez, hiszen áron alul sem szeretnénk értékesíteni, de túlárazni sem szeretnénk, hiszen középtávon mindenképp szeretnénk eladni.

Ha nincs más ötletünk, elkezdünk keresgélni az interneten a hasonló eladó otthonok után, megnézzük a paramétereiket, az áraikat. Ha nincs szerencsénk, rátalálunk egy rakás túlárazott ingatlanra és beállunk az „eladnám, de nincs egy normális vevő” táborba.

Megoldás lehet az is, ha felkeressünk néhány ingatlanos oldalt, főleg olyanokat, ahol könnyen tudunk szűrni település és ingatlan típus szerint. De kérhetünk segítséget egy profi ingatlanközvetítő cégtől is.

Nekem az Otthontérkép ingatlankeresője jött be a legjobban. Kicsit eltér a felület a megszokottól, de rengeteg információ található néhány kattintással. Négyzetméterárak, a népesség alakulása, a környék eladó ingatlanjainak paraméterei, és így tovább.otthonterkep_erteksitesi_ar_2014_1.gif

ertekesitesi_legend_1_2.gif

Az adatgyűjtéshez hozzáadjuk a személyes tapasztalatainkat, a lakásunk paramétereit, a komfort fokozatot, az állagot, az elrendezést, a környék fontosabb értékeit, és máris találhatunk egy megközelítően jó árat. Ne kapkodjuk el a döntést, hiszen az ingatlanunk meghirdetett ára a legfontosabb paraméter.

Sokan elkövetjük azt a hibát, hogy egy viszonylag drágább lakással próbáljuk meg összehasonlítani a sajátunkkal, és bizonygatjuk magunknak, hogy a mienk és ér annyit. Inkább vegyünk az összehasonlításhoz egy olcsóbb ingatlant, és nézzük meg, hogy a mi lakásunk miben jobb, és értékesebb nála.

Szólj hozzá

ingatlan árak eladó lakás