2015. ápr 21.

Az otthonunk egy ingatlanbefektetés?

írta: Tbuherátor
Az otthonunk egy ingatlanbefektetés?

Hogyan válasszuk ki új otthonunkat?

Tetszett a „Nem egy befektetésben lakunk” bejegyzés a viskotolapalotaig.blog.hu blogon. Minden szavával egyetértek. Minden leírt szempont fontos, amikor az ember keresi az új otthonának helyét.

befektetes.jpgTöbbszöri olvasás után, mégis az a gondolat motoszkál a fejemben, hogy valóban teljesen mindegy számunkra, mennyit ér az ingatlanunk 10-15 év múlva?

Saját példámból kiindulva, amikor felépítettük a családi házunkat ott, ahol minden közel volt, kedves emberek vettek körül, jól éreztük magukat, jó volt ott lakni, mi sem gondoltunk arra, hogy ez milyen befektetés volt. Az élet azonban olyan változásokat hozott, hogy elköltöztünk, de a régi otthonunk gyakorlatilag annyira csekély forgalmi értékkel rendelkezik ma, hogy szinte eladhatatlan.

Ezt a házat fogják majd megörökölni a gyermekeink, unokáink, akik számára szintén értéktelen lesz, hacsak nem akarnak odaköltözni, amire kicsi az esély. Talán ha akkor, és ott, egy kicsit befektetésként gondoltunk volna a leendő otthonunkra, nem lett volna ablakon kidobott pénz és munka, amit beleöltünk az otthonunkba. Aki hasonló csónakban evez, nyugodtan nyomjon egy like-ot.

Igaz, soha nem fogjuk megtudni, hogy egy jobb környéken, több pénzért megszerzett telken épített családi házban hogyan éreztük volna magunkat, de most jobban találkoznánk az építésre elköltött pénzünkkel.

Tehát, mégis azt javasolnám, hogy a cikkben leírt kiváló szempontok mellé vegyük föl a „mit fog ez érni 15 év múlva” szempontot is, tekintsünk egy kicsit befektetésként is a leendő otthonunkra.

Ez, csak egy vélemény! Remélem, nem bántom meg vele „honestagent”-t az említett cikk szerzőjét.

Szólj hozzá

családi ház lakás vásárlás ingatlanbefektetés