2015. ápr 20.

Milyen lakást érdemes most venni?

írta: Tbuherátor
Milyen lakást érdemes most venni?

Vajon hányszor teszik fel a kérdést az ingatlanosoknak manapság?

ajanlat.jpgNyilván a befektetési céllal lakást vásárlók számára a megtérülés, a realizált profit a mérvadó.

Ha továbbadás az elsődleges szándék, akkor a minél kevesebb hozzáadott értékkel történő minél magasabb áron történő értékesítés, és az időtényező a fontos.

Ha a bérbeadás a cél, akkor is hasonló a helyzet, itt is a célcsoport igényeinek kell megfelelni. Ez a képlet viszonylag egyszerű.

Egy olyan felújítandó lakást érdemes vásárolni, amelyet kis viszonylag költséggel lehet felújítani, a remélt nyereséghez képest.

De mi a helyzet az otthonkeresőkkel?

lakasvasar-2.jpgEbben az esetben több szempontot kell mérlegelnie a vásárlónak, legyen szó felújítandó, vagy azonnal költözhető lakásról. Úgy kell lakást választani, hogy közel, de legalább könnyen elérhető legyen a munkahely, a napi munka után biztosítsa a nyugodt pihenést, alkalmas legyen a környék gyermekeink nevelésére. Végül, de nem utolsó sorban, ha változik a helyzetünk, tudjuk veszteség nélkül és hamar eladni.

lakasvasar-1.jpg

Ezt mindenki tudja manapság, az igazi kérdés a hogyan?

  • Először is hallgassuk meg kedvenc ingatlanügynökünk véleményét, hiszen Ő a szakember.
  • Vizsgáljuk meg a kiszemelt környéken eladó lakások árfekvését, és próbáljuk meg elemezni azokat. A piac általában jól árazza be a környéket.
  • Nézzünk szét a környéken a nap több időszakában is, hiszen a tulajdonos olyan időben fogja megmutatni nekünk a lakást, amikor csend és nyugalom van a környéken.
  • Vegyük figyelembe, milyen fejlesztések, a többséget érintő változások várhatóak a környéken. Egy évről-évre megrendezett fesztivál is sokat jelenthet.
  • Próbáljuk meghatározni a környék lakóinak átlagéletkorát, becsüljük meg, milyen mértékű tulajdonosváltásra számíthatunk a következő évtizedben.
  • A lakás állapotáról, energiaosztályáról, a rezsiköltségről már nem is kell említést tennünk, ennek mindenki utánajár.
  • Igen győződjünk meg magunk az ingatlannal kapcsolatos valamennyi állításról. Ez nem bizalmatlanság, hanem alaposság.
  • Végül, legyünk szerények. Ne gondoljuk, hogy néhány cikk elolvasása után rendelkezünk egy profi ingatlanos évtizedes tudásával.

Sok sikert a lakásvásárláshoz!

lakasvasar-3.jpg

Szólj hozzá

ingatlanpiac lakás vásárlás eladó lakás otthonkeresők