2015. ápr 10.

A befektetési botrány hatása az ingatlanpiacra

írta: Tbuherátor
A befektetési botrány hatása az ingatlanpiacra

Avagy az ingatlanközvetítők remek marketingkommunikációja

ingatlanpiac.jpgAz ingatlanpiac fellendülésének egyik motorja a befektetési célú ingatlanvásárlás.

A kis hazánkban kirobbant befektetési botrányokról szóló híreket remekül kihasználták a nagyobb ingatlanközvetítő cégek. Hirtelen arról kezdtek szólni a hírek, hogy mennyivel kisebb kockázatot jelentenek az ingatlanbefektetések. Nem volt olyan hírportál, ahol ne nyilatkozott volna valamelyik ingatlan guru az ingatlanbefektetések növekvő dominanciájáról.
Remek marketingkommunikáció, csak gratulálni lehet!

Az, hogy mennyi új befektető tévedt ezáltal az ingatlanpiacra, még nem tudni, de a régi ingatlan befektetők elégedetten dőltek hátra és növelték a vásárlások számát. Az ingatlantulajdonosok számára viszont jobb kilátásokat jelenthetnek a hírek.haz.jpg

A profi befektetők a jobb környékek eladóvá vált társasházi lakásokra lecsapnak még azelőtt, hogy megjelennének azok az ingatlanosok kínálatában. A házkezelők, a házmesterek, a közös képviselők által kiszivárgó információk alapján hamar jelentkeznek vételi szándékukkal az eladónál. Különösen igaz ez az örökölt lakásokra.

A használt ingatlanok piacán mindenképp további emelkedés várható még az idén.

lakas.jpgEgyrészt a növekedő befektetési kedvnek köszönhetően, hála a már említett marketingkommunikációnak. Másrészt a szocpol, új nevén a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) júliusban történő változásai miatt.Igaz az utóbbinak valahogy talán kisebb a marketingje.

lakas-2.jpg

Szólj hozzá

ingatlanpiac ingatlanbefektetés CSOK